Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto jatkaa neuvolan työtä lapsen ja nuoren terveydentilaa seuraten ja arvioiden. Tavoitteena on turvata oppilaalle mahdollisimman terve kasvu ja kehitys ja kannustaa oamksumaan terveitä elintapoja. Kouluterveydenhuolto on osa koulun oppilashuoltoa.

Kouluterveydenhoitaja tapaa lapsen vuosittain, mutta terveystarkastusten pääpaino on 1. ja 5. luokan tarkastuksissa, jolloin terveydenhoitajan tarkastuksen lisäksi on lääkärintarkastus. Tarkastuksissa tehdään perinteisiä mittauksia (pituus, paino, näkö, kuulo, ryhti ja verenpaine) ja kaikkiin tapaamisiin liittyy keskustelua terveyskäyttäytymisestä (ulkoilu, ravinto, uni, liikunta) sekä terveysneuvontaa em. asioista että koulunkäynnistä, murrosiän muutoksista, päihteistä jne.

Niinisalon koulun terveydenhoitaja on Outi Paalu. Kouluterveydenhoitaja on koululla aina joka neljäs viikko, perjantaisin klo 8-14:00. Kouluterveydenhoitajan tavoittaa parhaiten arkisin klo 11.30-12.30 numerosta 044 577 3234.

Koululääkärin sairasvastaanotto on peruspalvelukeskus Tapalassa. Ajan koululääkärille voi varata terveydenhoitajalta.

 

Hammashuolto

Hammaslääkäri suorittaa tarkastuksen 1., 3. ja 5. luokan oppilaille. 2., 4. ja 6. luokan oppilaille tarkastukset tehdään yksilöllisesti joko hammaslääkärin tai suuhygienistin toimesta riippuen oppilaan tarpeesta, jonka hammaslääkäri on määritellyt.

Muista! On fiksu tapa harjata hampaat aamuin illoin fluorihammastahnalla! Hammasharja mukaan tarkastukseen ja hoitoon tultaessa. Ilmoita ajoissa, jos et pääse tulemaan vastaanotolle. Hammastapaturmissa ota välittömästi yhteyttä hoitavaan lääkäriin!

Hammaslääkärikeskus,Ihanakallionkatu 4 (Tapala)  puh. 02 577 3550